ETT DETALJRIKT HEM!

Det är en härlig sommardag som vi hälsar på hos min kompis Lina, och utanför hennes 40-tals-hus i Ljusfallshammar pågår renovering förfullt. Inomhus är renoveringen så gott som färdig. Huset som alltid funnits inom familjen, blev deras för 6 år sedan. Under denna tid har det fått en ordentlig makeover. Huset har en vit bas av vita väggar, snickerier och på övervåningen även golv. Sedan är det omsorgsfullt inrett med ny och gammal inredning, i en utsökt blandning. Lina, som är mycket kreativ, har målat och fixat och pysslat mycket själv vilket gjort hemmet vackert personligt.  Den vita inredningen möter även svart, kryddat med lite färg och fina detaljer. Hon inspireras gärna av bl a House Doctors snygga design och miljöer.  Överallt är huset fyllt av fina stilleben! Lina har nyligen bytt karriär till säljare, men har tidigare jobbat som florist i över 15 år, vilket märks tydligt i hennes känsla för färg, form och estetik. Man blir verkligen glad av att vandra runt hos Lina!

 

 

 

Vi börjar med att titta in i hallen. Här har Lina dekorerat med fina fågelholkar. En är fyndad i trädgården, och en är inköpt på Smultrongården. Från hallen leder en helvit fin trappa upp till övervåningen, genom en öppning kikar vi in till köket, och genom en öppning kan vi kika in i det härliga vardagsrummet. Vi kliver på i vardagsrummet, och frossar i alla härliga detaljer!

 

Rummet är ljust och luftigt. De vita linnegardinerna är upphängda på gardinstänger gjorda av gärdesgårdsstörar. Supersnyggt! Över fotöljen ligger ett handvirkat gammalt överkast och en kudde som Lina sytt själv dekorerad med indiska spetsband. Den randiga kudden kommer från Afroart. Soffordet är ett loppisfynd med avkapade ben. Stegen nedan är från Wallmokrans.

Hemmet är så smakfullt och balanserat in i minsta detalj. Den tuffa lampan har Lina loppis-fyndat och själv sprayat svart, sedan har hon monterat en snygg textilsladd på den. Sidebordet kommer från Wallmokrans, brickan från Madame Stoltz, likaså de snygga zinkboxarna.

Den mysiga soffhörnan går i vitt och svart. Över soffan bildas ett fint kollage av klocka, speglar, bilder mm. Den stora tavlan är en karta över Manhattan, som Lina och hennes man besökte förra året.

 

I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet, som har fått en fondvägg av pärlspont. Det fina lapptäcket kommer från Åhléns. Kistan har ropats in på auktion.

 

Bröllopsfoton på rad.

På den rustika krokraden hänger ett äldre natt linne, och hjärta från House Doctor.

Yngsta dottern Kajsa har fått ett mysigt hörn i sovrummet med tapeter från Sandbergs, och underbara små kaniner från Maileg.

 

 

Sedan fortsätter vi in i köket, som går i en mild grön ton. De fina gardinerna har Linas Farmor broderat. Kökslampan kommer från Mio. Trådhyllan på väggen kommer från Ib Laursen, och är bl a fylld med porslin från Västergården.

 

Vi tar sen trappan upp till övervåningen där sonen Evon har sitt rum, och där Kajsa såsmåningom också ska få eget rum. Hela övervåningen går helt i vitt och badar i ljus. Detaljer i färg gör sig fint mot allt det vita. Först möts vi av Linas härliga arbetshörna. Här kan hon sitta och sy och fixa i ljuset från balkongdörren. Allt charmigt ordnat i fina burkar, skrin och askar. Visst blir man sugen på att börja pyssla!

 

 

Vi avslutar med ett besök inne hos Evon. Supercharmigt med de fina trasmattorna mot det vita golvet, och de snygga vimplarna som Lina sytt själv.

Vi tackar så hjärtligt för att vi fick komma och hälsa på!