MÅNDAGSINSPIRATIONEN

julchokladI helgen har vi gjort lite julchoklad. Snabbvarianter, men goda sådana! Vi gjorde chokladoblater, nougat och mandelmassa bollar och marsipangrisar.

Chokladoblater: Bara att bryta ner god choklad i skålar och smälta den i micron. Man får ta det lite försiktigt i omgångar så att chokladen inte bränns. Rita upp cirklar på ett smörpapper, och bred ut chokladen. Sen smaksätter man med det man tycker om. På den mörka chokladen tog vi cashewnötter, flingsalt och torkade tranbär. På den vita chokladen la vi polkagriskross.

Nougat och mandelmassa bollar: Rulla en liten kula nougat. Rulla marsipan omkring den. Sätt i en tandpetare och doppa den i choklad/ ös över med sked. Dekorera med strössel.

Marsipangrisar: Starlet gjorde alla våra marsipangrisar med säker hand. Därefter doppades de till hälften i choklad.

 

chokladsmältningchokladoblatermarsipangrisdoppningchoklad doppkulor

Visar också några julglimtar här hemmifrån, och önskar alla en skön vecka med lagom mycket julstök och julefrid.

krubbahjärtamariamässingshjärtajesusfågel