Äppelsäsongen är här! Jag har flera gamla äppelträd i min trädgård, men inga av dem är jättegoda. Dock blir de syrliga äpplena härligt välsmakande i en paj. Jag hade vänner på höstmiddag i helgen, och den fick avslutas med en favoritäppelpaj. På middagsbordet dukade jag återigen med mina fina gamla flaskor, nu placerade på en bricka med äpplen, nypon och solrosor.
Äppelpaj med mandelmassa
Blanda 250gr riven mandelmassa med 3 ägg, 1dl mjölk och 1tsk mortlade kardemummastjärnor. Tryck ut i en pajform och låt degen vila i kyl 30min. Lägg i tunt skivade äppelklyftor och strö över farinsocker. Grädda 15 min i 225 grader. Strö på flagad mandel och grädda ytterligare 10-15min.
Jag serverade min paj med vaniljgrädde.
Önskar alla en skön vecka, och varmt välkomna till vår HÖSTMARKNAD på lördag, kl 11-15.
-Då bjuder vi på fika, och har laddat upp med höstens härligaste blommor och kransar.
-På logen blir det marknadsförsäljning av trådslöjd, kryddor och svamp.
Hoppas på en toppenhelg!