Butiken

Ons-tor kl 12-18 hälsar jag välkommen till min nya Pop up butik: WALLMOKRANS LILLA BLOMSTER BAZAR på stationsvägen 6 i Finspång. Öppet fram till studenten.

Fre-sön kl 11-16 hälsar jag välkommen till GÅRDSBUTIK & CAFÉ i Djuckerö, Ljusfallshammar. Under fredagarna är det självservering av fika, mackor och chiapudding i cafeet, och under helgerna fullservice med våra underbara Belgiska hantverksvåfflor och toasts.

Under sommaren stänger Blomster Bazaren, och Gårdsbutik & Café har öppet tis-sön.

Välkommen till lugnet på landet och ett besök i vår livsstilsbutik i Djuckerö. Här har tre av den sedan många år tomma ladugårdens rum, inretts till unika affärslokaler med lantlig karaktär. Det första rummet man möter är det gamla hönshuset. Rummet har ganska låg takhöjd, så den som är extra lång och ståtlig, får böja på nacken något. Sedan kommer man in i det garage, där Morfar parkerade sin Opel Olympia 37:a, i många år. En något snäv och brant trappa leder upp till ladugårdens loft, där det bra att sträcka på sig, då taket går högt upp i nock.

Butiken erbjuder blommor, inredning, bruksföremål och mindre möbler. Vi har leksaker och kramdjur. Här finns accessoarer, kläder och smycken. Allt i en lantromantisk etnobohemisk stil.
Vi säljer inredning från många fina varumärken som Ib Laursen, House Doctor, Madam Stoltz, Nordal, Maileg, Sass & Belle, Sköna Ting och Ensi.

Flera gånger per år åker vi på inköpsresor till Indien och Marrakech, för att handplocka unika varor till butiken. Vi har även vårt egna varumärke Wallmokrans, där vi tagit fram miljövänliga doftpinnar och doftljus, ekologiska teer och blomsterströssel. Vi har en egen kollektion kimonos och kaftaner i en underbar mjuk ekologisk bomull, som tillverkas helt för hand och med stor omsorg av duktiga hantverkare i Jaipur.

Vi har massor av goda delikatesser som ljuvlig choklad från Fairtrade märkta Divine, och drycker, marmelader, skorpor m.m från Hafi i halland. Blir Du fika-sugen öppnade vi i augusti ett stort café där vi serverar underbara Belgiska hantverksvåfflor tillverkade på eko-ägg, svenskt smör och fet mjölk. Det finns både matvåfflor och dessertvåfflor, samt toasts som serveras med chips och en liten sallad, rågbrödssmörgås, chiapudding, rawballs och flera sorters fikabröd. Det finns alltid gluten och laktosfria alternaiv. Dessutom säljer vi godaste glassen tillverkad på grädde och toppenfina råvaror från Guteglass i Visby.


Varje vår och höst öppnar vi logen och håller MARKNAD
för närproducerat mathantverk & hemslöjd. Passa gärna på att besöka oss då! 

I butiken kan Du betala med Swish eller kontanter. I cafeet kan Du betala med kort eller kontanter.

Butiken fylls varje vecka på med nya blommor och varor. Hjärtligt välkomna!

Vägbeskrivning från Norrköping/ Finspång: Kör riksväg 51 mot Örebro. 2 mil norr om Finspång når Ni Ljusfallshammar. Sväng INTE höger in till samhället, utan sväng direkt vänster ner på en grusväg mot Djuckerö. Följ skyltningen mot ”Wallmokrans blomsteratelje´& interiör” ca 700m.

Vägbeskrivning från Linköping: Kör mot Borensberg. Då man kört igenom Borensberg tar man av till hö mot Tjällmo. När man kört igenom Tjällmo tar man av till hö mot Prästköp. Denna väg leder till riksväg 51, och man tar vä upp mot Örebro. Kör bara i några minuter tills Ni kommit fram till Ljusfallshammar, där man ser ”Wallmokrans-skylten”, och tar ner till vä mot Djuckerö. Följ skyltningen ca 700m på en mindre grusväg, fram till Wallmokrans.

Vägbeskrivning från Örebro/ Hjortkvarn: Kör riksväg 51 mot Norrköping. Ca 1 mil efter Hjortkvarn når Ni Ljusfallshammar. Sväng INTE in i samhället, utan fortsätt igenom tills Ni nästan åkt förbi samhället, och Ni når en andra infart. Sväng då ner till höger på en grusväg mot Djuckerö. Följ skyltningen mot ”Wallmokrans blomsteratelje´ och interiör” ca 700m.