Butiken

JULENS ÖPPETTIDER 2020:

ONS-TOR KL 11-18, FRE KL 14-18,
LÖR- SÖN KL 11-15
Extraöppet 21-23 dec kl 11-19
Stängt julafton & juldagen
REA 26-28 dec kl 11-19

10-ÅRS-JUBILEUM med tävling på instagram: @sandrawallmokrans
& i butiken med toppenfina priser varje månad!

DETTA HÄNDER UNDER VÅREN 2020:
14-16 feb: Rekordtidig Vår-Premiär! Vi bjuder på cider & ostbricka och har fina öppnings-erbjudanden.
20-22 feb:
Sportlovs-extra: Starlet har våffelstuga och säljer Våffla med grädde & sylt, kaffe/te/saft för 29kr.
26-28 mars: Dags för årets första ”Månadens blomster”, en vår-plantering. (Se mer info under menyfliken  ”Blomsterprenumerationer”)
29 mars: Kurs kl 15.00-17.30. Kom och bind en vår-krans & gör påskplanteringar. Mer info kommer under menyfliken ”Aktuellt”. Föranmälan på mail: info@wallmokrans.se
5 april: Den planerad loppis & vårmarknaden tyvärr INSTÄLLD med hänsyn till ev Corona-virus-spridning.  Men vi har söndagsöppet, premiäröppnar trädgårdsboden, och får besök av Mossen tvål som säljer underbara ekologiska egentillverkade tvålar.
8-11 april: Påsk-veckans öppettider: Ons-tor kl 11-18. Långfredagen kl 11-15. Påskafton kl 11-15.
23-25 april: ”Månadens blomster” finns att hämta i butiken, en vårbukett.
3 maj: PLANERAD MARKNAD INSTÄLLD. Men Söndagsöppet med extra fina erbjudanden.
28-30 maj: Butiken laddad inför ”Mors dag”, och ”Månadens blomster” finns att hämta för alla prenumeranter, en försommar-plantering.
31 maj: Extra söndagsöppet kl 11-15 på MORS DAG, med ett extra välfyllt fika-bord.

DETTA HÄNDER UNDER SOMMAREN 2020:
Obs. Vi får se vad som går att genomföra pga av Corona viruset. Mer info längre fram.
7 juni:
Söndagsöppet kl 11-15. (Planerad marknad på logen INSTÄLLD.)
16 juni: Fr.o.m denna vecka har vi
UTÖKADE SOMMARÖPPETTIDER
TIS-FRE 11-18 & LÖR 11-15.
Midsommarafton öppet kl 11-15.
25-28 juni:
”Månadens blomster” finns att hämta, ett snitt-arrangemang
30 juni – 5 juli: KALASVECKA! KOM och fira vårt 10-års-jubileum med oss. Det planerade tårtkalaset fre-sön, tillsammans med Carro på Hälsa på eko skjuter vi på framtiden, pga av rådande omständigheter med Coronan. För att minska smittspridningen, och för att undvika för många besökare på en gång har vi istället en hel kalas-vecka då vi bjuder alla på kaffe/te/saft och kaka. Alla barn får klubbor. Alla som handlar får en present. 10-kronors-marknad och fina kalaserbjudanden.
5 juli: Söndagsöppet med besök av Hanna som säljer Nältorps ostkaka.
30-31 juli +1-2 aug: ”Månadens blomster” finns att hämta i butiken, en sommar-plantering.
2 aug: Söndagsöppet med LOPPIS PÅ LOGEN och besök av Hanna som säljer Nältorps ostkaka, sylt och färska sprättägg. För att undvika trängsel förlänger vi öppettiderna denna söndag till 10-16. (Finns även fler loppisar i Ljusfallshammar som har öppet denna söndag, för den som vill göra en ”runda”)
11 aug: STÄNGT
27-29 aug:
”Månadens blomster” finns att hämta i butiken, en sensommar bukett.

DETTA HÄNDER UNDER HÖSTEN 2020:
Kan komma att ändras
Fr.o.m 1a september har vi öppet
tis kl 12-16, ons-tor kl 11-18, fre kl 14-18 & lör kl 11-15,

samt första söndagen i varje månad kl 11-15.
6 sept:  Söndagsöppet med utökade öppettider då vi öppnar logen för försäljning av ostkaka, grönsaker och hembakat. Varmt välkomna kl 10-15.
24-26 sept: ”Månadens blomster” finns att hämta i butiken, en höstplantering.
4 okt: Söndagsöppet med höstmarknad på logen.
20 okt: STÄNGT
29 okt: LJUSKVÄLL öppet kl 14-20.
29-31 okt: ”Månadens blomster” finns att hämta i butiken, en höstbukett.

DETTA HÄNDER UNDER JULEN 2020:
Kan komma att ändras
20-22 nov: JULMARKNAD! Fre kl 14-18, lör & sön kl 11-15. Försäljning av mathantverk och hemslöjd på logen och gårdsplanen. Vi bjuder alla på varm kaneldricka, och har butiken laddad med julinspiration.
26 nov: Ändrade öppettider 14-18
26-28 nov: ”Månadens blomster” finns att hämta i butiken för alla prenumeranter, en adventsplantering
Öppettider i dec:
Ons-tor 11-18, fre 14-18 & lör-sön 11-15.
9-13 dec: JULKLAPPSHANDLARDAGAR, med extra fina erbjudanden.
17-23 dec: ”Månadens blomster”, en julbukett finns att hämta för alla prenumeranter. OBS, 1 vecka tidigare än vanligt.
21-23 dec: EXTRAÖPPET kl 11-19
Julafton & Juldagen stängt.
26-28 dec: Utförsäljning kl 11-18

Därefter stänger butiken för vintervila under januari och februari, för att åter öppna till våren då vädret tillåter. WEB-butiken är dock alltid öppen.

 

Välkommen till lugnet på landet och ett besök i vår livsstilsbutik i Djuckerö. Här har tre av den sedan många år tomma ladugårdens rum, inretts till unika affärslokaler med lantlig karaktär. Det första rummet man möter är det gamla hönshuset. Rummet har ganska låg takhöjd, så den som är extra lång och ståtlig, får böja på nacken något. Sedan kommer man in i det garage, där Morfar parkerade sin Opel Olympia 37:a, i många år. En något snäv och brant trappa leder upp till ladugårdens loft, där det bra att sträcka på sig, då taket går högt upp i nock.

Butiken erbjuder blommor, inredning, bruksföremål och mindre möbler. Vi har leksaker och kramdjur. Här finns accessoarer, kläder och smycken. Allt i en lantromantisk etnobohemisk stil.
Vi säljer inredning från många fina varumärken som Ib Laursen, House Doctor, Madam Stoltz, Nordal, Maileg, Sass & Belle, Sköna Ting och Ensi.

Flera gånger per år åker vi på inköpsresor till Indien och Marrakech, för att handplocka unika varor till butiken. Vi har även vårt egna varumärke Wallmokrans, där vi tagit fram miljövänliga doftpinnar och doftljus, ekologiska teer och blomsterströssel. Vi har en egen kollektion kimonos och kaftaner i en underbar mjuk ekologisk bomull, som tillverkas helt för hand och med stor omsorg av duktiga hantverkare i Jaipur.

Vi har massor av goda delikatesser som ljuvlig choklad från Fairtrade märkta Divine, och drycker, marmelader, skorpor m.m från Hafi i halland. Blir Du fika-sugen säljer vi eko-kaffe, te, choklad, kakor och vår hemgjorda glass av ekologisk grädde och bourbon vanilj.


Den första söndagen i varje månad öppnar vi logen och håller MARKNAD
för närproducerat mathantverk & hemslöjd. Passa gärna på att besöka oss då!

I butiken kan Du betala med Swish eller kontanter. (Ingen kortbetalning för tillfället)

Butiken fylls varje vecka på med nya blommor och varor. Hjärtligt välkomna!

Vägbeskrivning från Norrköping/ Finspång: Kör riksväg 51 mot Örebro. 2 mil norr om Finspång når Ni Ljusfallshammar. Sväng INTE höger in till samhället, utan sväng direkt vänster ner på en grusväg mot Djuckerö. Följ skyltningen mot ”Wallmokrans blomsteratelje´& interiör” ca 700m.

Vägbeskrivning från Linköping: Kör mot Borensberg. Då man kört igenom Borensberg tar man av till hö mot Tjällmo. När man kört igenom Tjällmo tar man av till hö mot Prästköp. Denna väg leder till riksväg 51, och man tar vä upp mot Örebro. Kör bara i några minuter tills Ni kommit fram till Ljusfallshammar, där man ser ”Wallmokrans-skylten”, och tar ner till vä mot Djuckerö. Följ skyltningen ca 700m på en mindre grusväg, fram till Wallmokrans.

Vägbeskrivning från Örebro/ Hjortkvarn: Kör riksväg 51 mot Norrköping. Ca 1 mil efter Hjortkvarn når Ni Ljusfallshammar. Sväng INTE in i samhället, utan fortsätt igenom tills Ni nästan åkt förbi samhället, och Ni når en andra infart. Sväng då ner till höger på en grusväg mot Djuckerö. Följ skyltningen mot ”Wallmokrans blomsteratelje´ och interiör” ca 700m.