OTROLIGA INDIEN

”Incredible India!” heter Indiens egna reklamkampanj för att marknadsföra sitt fantastiska unika land. Och de har verkligen rätt. Indien är ett helt otroligt land med en färgsparkande blandning av högt och lågt, fattigt och rikt, glädje och smärta, vackert och fult. I Indien samsas över en miljard människor i världens största demokrati.

Jag har precis kommit tillbaka efter en långsemester i detta land, som sedan 12 år tillbaka blivit mitt andra hem. Indien är ett stort land.  Det har olika språk, kultur och natur beroende i vilken stat man befinner sig. Min dotter och jag reste till Mumbai, Goa, Bangalore och Ooty.

Men först reste vi till vackra Istanbul för ett dygns stopp. Det är verkligen också en plats som jag gillar. Vi strosade på stan, men vindarna var så kalla att vi spenderade det mesta av dagen i den sköna jacuzzi vi hade på hotellrummet..
Istanbul förtjänar sitt eget reportage vid ett annat tillfälle.

 

 

Därefter spenderade vi en vecka i det myllrande galna Mumbai. (som tidigare hette Bombay) Jag har alltid tyckt om Mumbai. Mångfalden i denna storstad är otrolig och shoppingen är fantastisk. Här händer alltid mycket. För många år sedan var jag statist i en Bollywoodfilm! Vid ett annat tillfälle tror jag att jag gör ett resereportage enbart från Mumbai.

Vi fortsatte vår resa ner till Goa, där vi hyrde en lägenhet i en småsliten beachresort i Calangute. Calangute i norra Goa är en av charterturismens största tillhåll och igentligen inte alls någon favoritplats för mig. Stranden är bred och skräpig, samhället skräpigt och skräningt. Men det var ett bra ställe för oss att bo på, då jag behövde utföra lite jobb i de närliggande större städerna Mapusa och Panjim.

 

CALANGUTE BEACH

PATNEM BEACH
Goa har 12 mil kust kantade med sandstränder. Min favoritstrand är Patnem beach som ligger längst ner i södra Goa. Det är en lugn och vacker paradisstrand med mysiga beachshacks och cocohuts.

 

OOTY
En vecka lämnade vi kusten och åkte upp i de otroligt vackra Nilgiribergen för att besöka Ooty. Det är en av de vackraste platser på jorden som jag besökt.  Här värmer solen, men luften är sval och skön. Den fantastiska utsikten över de gröna tebladsklädda bergen och dalarna är så svindlande vacker att det värker i hjärtat. Människorna här verkar bära på ett skönt lugn. I den omgärdande nationalparken vandrar tigrar och elefanter.

Vi bodde på mysiga ”Hotell Mountain veiw”, 125 år gammalt och uppfört av någon brittisk kolonialherre.

 

 

Avslutar med blandade bilder från Goa, och önskar alla en skön helg!

 

 

.