SMAKFULLT HOS BLOGGAREN

Jag knackar på dörren till det stora blå 20-tals-huset i Hallsberg, där min kusin Madeleine bor. Redan vid entrén kan man  se att här bor någon som gillar inredning! På den lilla förstukvisten välkomnas man av fina spännande stilleben.

Jag kliver in i den supermysiga hallen, som liksom övriga huset, känns genomtänkt in i minsta detalj. Från hallen kan jag kika in i både kök och vardagsrum, och här är så smakfullt att jag blir helt lycklig! Stilen är ljus och luftig, kryddad med inslag av svart, blåtoner och favoritfärgen turkos.

Jag går in i det underbara köket, och här håller Madeleine på att fixa en fantastiskt lunch till oss. Varm lax och räkor på salladsbädd. Mmm.. De här inredningsreportagen har visat sig bli ett VÄLDIGT trevligt jobb!

Vi är många som önskar oss ett bulligt kylskåp från SMEG, och här ger ett ljusblått sådant skön karaktär och retrokänsla till hela köket.

 

Vi slår oss ner vid köksbordet för att avnjuta lunchen, samtidigt som vi pratar i munnen på varandra om alla tankar vi har om inredning, livet och framtiden. Vi börjar glatt smida planer om gemensamma  projekt som vi skulle kunna göra. Madeleine är en superduktig fotograf, som vid sidan av sitt jobb som röntgensjuksköterska håller på att utbilda sig till stylist. Hon driver sedan 3 år den populära inredningsbloggen ”Härligt hemma” där hon med jättesnygga bilder delar med sig av sitt hem och sitt liv.

Från köket kommer man vidare till en härlig matsal där ljuset flödar in  från de stora fönstren. Rummet domineras av en fantastisk unik gammal industrilampa med fin patina. Här finns en stor samling fint porslin. I fönstret står charmiga ljuslyktor från Moccasin.

 

Matsalen hänger i hop med det mysiga vardagsrummet. Här sitter sonen Cornelis och tittar på TV. Rummet är fullt av snygga detaljer i form av tavlor, vaser med grenar, en hel parad av vackra kuddar, korgar med plädar.. I ett av hörnen finns en rustik öppen spis. Här blir man verkligen sugen på att sitta och mysa. Riktigt snygga bilder finns på Madeleins blogg.

 

Jag tar trappan upp till övervåningen där det ligger en fin liten hall som inretts i retro-stil. Här finns också 3 underbara sovrum. I föräldrasovrummet är det lätt att finna ro. En skön harmoni vilar i rummet, som kröns av en vacker kakelugn. Mot en dörr hänger Madeleines romantiska brudklänning.

 

Jag avslutar mitt besök, med att titta in i Cornelius lilla fina krypin.

Jag tackar så hjärtligt för att jag fick göra detta otroligt inspirerande och roliga besök!