MONIKAS PARADVÅNING

I helgen tog jag tåget till Göteborg, och fick en snabb-weekend hos en av mina allra bästa vänner, inredaren Monika Wahlin. Hon bor i en 120 kvm stor och helt fantastisk lägenhet i Vasastan.

Vi träffades på ett gemensamt filmjobb för lite över 10 år sedan, och klickade direkt. Vi är två väldigt olika personligheter, men som ändå har så mycket gemensamt, och alltid har så kul ihop.

Efter 12 år i filmbranschen har hon i år startat eget företag inriktat på inredningsuppdrag. www.monikawahlin.se Men nu lämnar hon, liksom varje år, Göteborg för att tillbringa sommaren i Kroatsien där hennes mans familj bor. Ett land som hon älskar, där hon kan vila och ladda upp med ny inspiration för nya uppdrag.

Som tur är hann jag att hälsa på innan hon for iväg, och blev som vanligt väl mottagen.

 

Vi börjar med att titta in i Monikas kök. Här hade nämligen en utsökt plockbuffé dukats fram när jag anlände! Hemmet har en ljus bas med inslag av starka varma färger. Stilen skulle jag vilja beskriva som ”City glam” möter ”Bohemian chic” i en härligt personlig blandning. Köket har fått en fin gul fågeltapet från Holländska Pip Studio. Genom husets enorma fönster flödar ljuset in.

Det snygga fruktfatet har Monika köpt i Kroatsien. Fin samling te-burkar, bland annat från Japan. Röd gryta och burk från Le cruset.

Då rör vi oss vidare till lägenhetens ”Grand room”, den underbara salongen. Där finns middagsbord i antik fransk ek matchad med Kartells tuffa ”glas”-stol,  en generös stor soffa, och sedan kröns hela härligheten av en helt fantastisk gustaviansk kristallkrona som kommer från Monikas föräldrahem. Rymden i rummet är underbar, och stuckaturen i taket en dröm. Huset är från 1800-talet, och paradvåningen var i sitt ursprungsskick dubbelt så stor.

Antika mattor på golvet och egendesignade sittkuddar tillverkade i Indien. Blandad konst samlad på väggen. Ullpläden på ek-bänken kommer från Designers Guild.

Sedan tittar vi in i det lika fanatastiska sovrummet. Rymden är även här underbar och den superfina kakelugnen ger en otroligt mys- känsla till sovrummet.

Kuddfrossa i sängen! Sidenkudde från Designers Guild. Överkast och mjuka linnelakan från Himla. Tuff sänglampa från Kartell.

Till sist kikar vi in i dottern Michaelas charmiga rum, där vi hittar hundar, hästar och elefanter.

Jag tackar så hjärtligt för att vi fick komma och hälsa på, och önskar hela familjen en riktigt skön semester!

 

HEMMA HOS WALLMOKRANS

Tillbaka hemma hos mig igen, tittar vi denna gång in i sovrummet. Det passar bra så här i juni, då det är ett riktigt somrigt sovrum med ljusrosa väggar fyllda med vita syrener.

Jag delar sovrum med min dotter, så vi har inrett oss ett riktigt romantiskt sovrum för två tjejiga tjejer som sover gott här. Vi har båda varsitt sminkbord.

 

Vintage sängar med sammetsöverkast från H&M Home, som jag själv färgat svarta. Vita plädar med silverbroderi, 275kr i butiken. Vallmolampslinga över fönstret från watt&weke. Snidat träkors i fönstret från Indien. Gammal kista som nattduksbord. Fårskinn från ett får jag hade som barn. Mitt sminkbord är gjort av ett sideboard från butiken, 1450kr. Spegel från Indien. Smyckeshängare från Lisbeth Dahl. Ska komma in nya till butiken nästa vecka!

Avslutar med att önska alla en skön helg!