CHARMIGA LISSABON!

I varje inredningsreportage har jag tidigare visat lite från mitt eget hem. Nu har jag toalett och övre hall med TV-myshörna och arbetshörna kvar att visa. De är båda under renovering, så denna månad gör jag istället ett resereportage från Lissabon. Jag har nämligen just kommit hem från en underbar kortsemester från denna fantastiska stad.

Oj, vad jag gillade Lissabon. Här skulle jag verkligen vilja bo! Jag tågluffade genom staden för nästan tjugo år sedan, och mindes att den hade goda vibbar. Jag blev inte besviken när jag efter många år återsåg Lissabon. Sååå härlig stad!! Underbart varmt klimat med fräscha havsvindar som sveper in från Atlanten. Sååå vacker arkitektur med sina fina pastellfärgade stenhus, ofta dekorerade med det karaktäristiska gamla portugisiska kaklet, underbara fönster, dörrar och balkonger med gjutjärnsdekorationer och sliten charm. Vackra lyktor och mycket blomsterdekorationer och planteringar. Små mysiga torg, och stora pampiga med fontäner och monument. Slingrande gränder med ett café i varje hörn.. Jag blir så lycklig! Vad mer kan man önska sig? Portugisisk fado, god mat och bra shopping. Fanns också!

Här följer massor av bilder från stadens gator.

 

 

 

 

 

PESTANA PALACE

Vi bodde flott på ett 1800-tals-palats restaurerat till lyxhotell, vilket huserat kungligheter och megastjärnor som Madonna. Det fanns massor av vackra salar och sällskapsrum, en underbar park med glaspaviljonger, utomhuspooler, inomhuspooler och spa. Här följer en bildparad från dessa härliga slottsmiljöer.

 

 

 

 

Vi fick 5 härliga dagar på slottet i Lissabon. Väl tillbaka hemma satte jag på den nya cd-skivan med skönt gungig portugisisk fado-musik, och försökte fixa till lite slottskänsla på köksbordet med trädgårdens pioner och några nejlikor..

Önskar alla några sköna sommardagar  och en bra vecka. (fram med solen!)

 

 

 

 

.