ADVENTSFINT I SEKELSKIFTESVILLAN

 

 

Det är andra advent, och snön ligger gnistrande vit och djup när vi kommer till familjen Karlssons vackra sekelskiftesvilla i Grytgöl. Ett underbart hem, vackert på insidan och utsidan.

Den fina verandan är välkomnande med buxbomshjärtan på de ljusgrå dubbeldörrarna. Julrosor och lyktor är arrangerande runt ett turkost bord. Här ser man direkt att alla detaljer är väl utvalda och genomtänkta. Titta på den fina ringklockan! Vi tar en titt runtomkring huset där det finns flera söta bodar, och en trädkoja som Pappa Mats byggt till familjens barn när de var små. På husets ena gavel finns en stor härlig veranda som även den fått vackra vinterdekorationer.

 

 

 

Vi lämnar kylan och kliver in i det härligt varma huset, som har 4st väl fungerande kakelugnar i orginal. Vilken dröm! Man hör hur det sprakar och gnistrar redan ute i hallen. Här bor Anna och Mats med sina barn Amanda och Ludvig. Anna är syster till Carina som vi besökte i april, och det är tydligt att känslan för inredning och estetik finns i generna..

Den fina taklampan är inköpt i en butik i Gamla stan, Stockholm. Hallen har dekorerats med en gran, och överallt brinner levande ljus. Juldekorationerna är enkla i hela huset, men fantastiskt vackra och stilfulla. Vi promenerar vidare in i huset och hamnar i köket.

 

Köket går i vitt och känns fantastiskt mysigt med den fina kakelugnen och alla vackra detaljer. Familjen övertog huset av Mats föräldrar för över 20 år sedan, och under dessa år har det varsamt renoverats. Detaljerna är utsökta. Titta på den snygga nichen över diskhon, som Anna dekorerat med en hyasinth!  Den gamla vackra spishällen har dekorerats med en minigran i en glasburk. På köksbordet står en adventsljusstake från Madame Stoltz/Wallmokrans. De fina vägghyllorna kommer från Nacka byggnadsvård. Numera klassiskt lykthus från Walter & Co.

Vi vandrar vidare i huset, till de vackra sällskapsrummen som består av en matssalsdel och en sittdel. Mitt i rummet finns också ett pampigt piano, som Starlet och Anna börjar underhålla med.

 

Matsalen är möblerad med klassiska ekmöbler. Den vackra kristallkronan har ropats in på auktion. På bordet står pampiga amaryllis i rustik urna från Wallmokrans. Vaxade äpplen i glasskål från Lisbeth Dahl/Wallmokrans. På ekskänken har Anna gjort en ”mosstårta” på ett vacker fat. Snyggt!

Sittdelen är naturligt samlad framför den underbara kakelugnen. Färgerna är ljusa med inslag av puderrosa. Vad är bättre än en sprakande brasa!? På kakelugnen står en gjutjärnskruka. Rustik keramik inköpt i Italien. Lyktor, julkulor och hyasinth samlad på en bricka.

Vi tar trappan upp till övervåningen, där vi först kommer till en TV-mys-hörna med skinnmöbler och schäslong, mjuka kuddar och plädar. Anna har bundit en söt liten enriskrans till fönstret.

 

Här ligger också familjens 3 sovrum, och vi tittar in hos dottern Amanda, och hennes romantiska sovrum. Även här finns en kakelugn. Den fina sängaveln har Mats snickrat.

Sedan tittar vi in i sonen Ludvigs rum, som är lite tuffare med snygg industrilampa över skrivbordet. Kuddar från Lexington i sängen.

Vi avslutar med att titta in i Anna och Mats härliga sovrum. Liksom resten av huset går det i vita toner och känns lugnt och skönt. Den fina sänggaveln har ropats in på auktion. Familjens katt tar sig en lur på den sköna sängen.

 

 

 

 

Vi säger hejdå till Anna, och tackar så hjärtligt för att vi fick komma och hälsa på i detta varma, vackra och välkomnade hem som hon skapat!

 

 

 

 

 

 

 

.

.