JUL HEMMA HOS WALLMOKRANS

 

Jag gillar inte snö. Priset är för högt med all snö som ska skottas, bilar som ska skrapas, kalla näsor, tår, fingrar och kalla golv..

Men all denna snö som kom till första advent är ju onekligen fantastiskt vacker, och julstämningen kom liksom av sig självt. Att få göra julmysigt hemma är förstås något som jag gillar, och nu tar vi en titt hemma hos mig.

Vi kliver in i köket, och på köksbordet lyser en adventsljusstake som fyllts med mossa, kottar, kanel och vaxade äpplen. Tillsammans med hyasinter sprider de julens härliga dofter. Blockljusen har dekorerats med gnistrande siffror från Lisbeth Dahl.

På byrån samlas vintervita blommor, och på brickan från Marrakech samsas  en vit porslinsask från Zara home tillsammans med silverfärgade julkulor.

 

I vardagsrummet får julen gå i lite mustigare toner, som gör sig fint mot den nya svarta väggen. Sammetskuddar i lila, mörkrött och guldgult samsas med linnekuddar, tjocka plädar och renskinn. Kuddarna kommer från butiken och H&M home. På det silverfärgade brickbordet har jag samlat julkulor och lyktor i lila och guld. Jag gillar att blanda både silver och guld!

 

Det fick bli en liten söt julgran i år, som  sprayades med snöspray och ställdes i en stor snygg hamrad silverurna från Madame Stoltz. (Finns i butiken). Sedan dekorerade jag den med blandade silverkulor, kottar och stjärnor. Därefter fortsatte min dotter att dekorera granen med cupcakes, ugglor och en julhund..

 

Årets julklappar får matchande röda och lila inslagspapper dekorerade med rep, granris och adresslappar i trä.

På pianot står årets finaste juldekorationer; det vackra renparet i porslin från House doctor. En mycket uppskattad födelsedagspresent jag just fått!

Med dessa glimtar från mitt julhem vill jag önska alla en riktigt skön jul och ett gott nytt år.

 

 

 

.