FRÅN STORSTADSLIV TILL LANTIDYLL

gröna huset

Den här månaden har vi åkt till Hällestad och fått hälsa på hemma hos Vivianne och hennes familj. För nio månader sedan lämnade hon storstadslivet i Stockholm för att flytta till det milt gröna 20-tals-huset på landet. Här lever hon nu ett skönt lantliv med hundar, kaniner och höns.

Inredning har alltid varit ett stort intresse för Vivianne, och nu förvandlar hon långsamt sitt nya hus till det drömhem som hon ser att det har potential att bli. Hon har haft många olika yrken i sitt liv, men de senaste åren har hon arbetat i inredningsbutiker, och sedan ett halvår tillbaka gör hon praktik på Wallmokrans. Hennes gammelfarfar kom från New York, och kanske är det därför som hon har kommit att älska och utveckla en slags Amerikansk stil med mycket stora  svängda former och tofsar i sann ”Montazami”-anda.

 

 

hundkaninerhöns

 

Vi kliver in i huset och hamnar i en ljus hall som målats vit och tapetserats med en somrig rosentapet. Den vackert snidade spegeln kommer från Affari. En stor golvvas i korg fylld med färska snittblommor står mot en rå tegelvägg som knackats fram, vilket skapar en mycket fin kontrast i rummet. Ljuslyktorna på väggen kommer från Asko.

halltegelvägg

Därefter går vi vidare in i husets matsal och vardagsrum som är ljust och luftigt med fönster åt tre håll. Hela huset är färgsatt med en bas av vita och beiga toner och såsmåningom ska alla golv bli svarta, och alla väggar omtapetseras.

öppen spismatsalsbordrosorsoffaVivianne älskar lampor och lyktor och att dekorera sitt hem med vackra blommor. Några av favoriterna är rosor och hortensior. Många av de fantastiska lamporna är unika och specialimporterade från Holland till butiken Zandvooort, där hon tidigare arbetade. Den fina glaslyktan är inköpt i Egypten.

lampalyktakulorsoffgruppkrukrosorhund i famnenbricka

Sedan går vi via den lilla charmiga serveringsgången in till köket, och den mysiga matplatsen. Fruktskålen är ett kärt arv från Viviannes mormor. De söta lampskärmarna i fönstret kommer från Tine K.

blomarrangemangäpplenhjärtakökbukettsugarcitronertomater

Därefter tittar vi in i parets sovrum. Här ska väggarna få nya tapeter, men öppen spis och tjocka plädar från Zara home skapar hög mysfaktor.

sovrumkaminskullporslinsblomma

 

Vi tar trappen upp till övervåningen och hamnar i en vacker hall där ljuset flödar in från balkongdörrarna.

hallfönsterurna

Sedan tittar vi in i dottern Wilmas rum, där hon sitter och spelar tv-spel i vintage fotöljer. Hennes fina skrivbord kommer från Indiska.

wilmas rumskrivbordkudde

Till sist avslutar vi med en titt på husets toalett. De bågformade fönstren som på övervåningen finns åt alla fyra väderstrecken, ger verkligen underbart vackra rum. Från den närmast slottsliknande toaletten har man en härlig vy ut över åkrarna.

spegelhandfattoalettspegelhjärta

Vi tackar så hjärtligt för att vi fick besöka Viviannes vackra hem!