ODLARGLÄDJE!

vattenkanna

 

Häromveckan var det hög tid att få igång våra små odlingar. Vi har 4 st odlingsbäddar. En för grönsaker, en för örter, en för blommor och en för jordgubbar. De såg bedrövliga ut, så vi fick börja med att gräva och rensa bort en hel skottkärra med ogräs och grenar. Ingenting i vår örtträdgård hade överlevt vintern. Bara att plantera nytt. Starlet planterade glatt solrosor, och jag planterade bl a ner några dahlia-knölar, anemonlökar, vallmo-frön, fresia och astrar. I grönsakslandet planterade vi ärtor, bönor, spenat och morötter i blandade färger. Vi planterade massor av morötter, för vi älskar att dra upp våra egna färska små späda morötter och koka dem lätt, för att sedan servera med en klick smör, citron och salt. En av sommarens bästa delikatesser!

 

 

ogräsfröermoröttertimjanplanteringvattning

 

Sedan skördade Starlet årets första rabarber, som hon hackade upp i små små bitar. Dessa blandade vi ner i en smarrig muffinssmet som vi toppade med riven mandelmassa. Välförtjänt vårfika efter en hård dag i trädgårdslandet!

rabarberskördhackningmuffinssmetfika

MUFFINSRECEPT
100 gr smör
1,5 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Rabarber i småbitar, ca 2dl
Grovriven mandelmassa

Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingridienserna och tillsätt i smeten.
Häll till sist i mjölken och rabarbern.
Häll i formar och toppa med mandelmassa.
Grädda ca 15 min i 200 grader