INDIEN TUR O RETUR

blomsterflickaI slutet av maj var jag på en veckas inköpsresa i Indien. Två dagar till resande, och 5 intensiva dagar på plats i dallrande hetta. Indien är som varmast i maj, just innan monsunregnet bryter loss i början på juni och ger landet lite svalka.

Resan började toppenbra med att jag blev placerad i buissnesclassens härliga lyxsäten där jag drack rosa Bollinger, fick finaste Godiva pralinerna, och avnjöt en underbar middag bredvid den stiliga indiska affärsman som blev mitt resesällskap. Precis som man vill ha det!

Sedan damp jag ner i det härligt färgsprakande Mumbai som jag gillar. Här är gatorna alltid fulla av liv och rörelse, hantverkare, försäljare och diverse matstånd. Tjejen på fotot tillverkar blomsterdekorationer som offras till gudarna.

Jag spenderade två dagar i Mumbai, och 3 dagar i Goa. Här följer en bildkavalkad av mitt vackra Mumbai.

 

ljusförsäljerskablomsterdekorationernejlikor

gatlyktamumbai museumportfloristblommorSTREETFOOD.. Det finns så mycket gott att handla från alla de hundratals gatuköken och matvagnarna som finns i vart hörn. Jag går glatt loss på pinfärska frukttallrikar och underbara juicer som pressas och blandas framför mina ögon.

streetfoodjuicevagnsockerrörsjuice

frukttallrik

SHOPPING.. Ja, här finns nog världens bästa shopping. Bara man vet vart man ska leta. Det finns numera en del shoppingcentrum, men den bästa shoppingen finns på gator, gränder och olika marknader. Jag hittar min bästa shopping på Colaba causeway (den turistigaste, men trevligaste shoppinggatan i Mumbai), Fashioni street (en jääääättelång marknadsgata med klädstånd) och Craaford market (en galen superstor marknad med ett virrevarr av gator fyllda med grossistbutiker inom diverse områden).

slipperscraaford marketskorsmyckenbanglesscarves

Det finns en del trevliga butiker också, och en av favoriterna är FabIndia. Det är ett brittiskt företag som producerar ekologisk mat, hudvård, inredning och kläder med schysst framställning även för arbetarna. Stilen är traditionellt indisk med en modern twist. Så här ser det ut i deras ”flagship store” i Colaba.

paisleykeramiktaklampafabindiatäckenlyktor o lamportygermatinrednings avd

 

 

sofalaEfter lyckad Mumbai-shopping skumpade jag nattbuss ner till Goa. En 14-timmars-resa som är helt ok, då man ligger i små sovalkover. Här hade jag bokat in mig på det mysiga lilla boutiqe-hotellet ”The Sofala” i Nerul.  Sååå fint överallt. Det är endast 3 år gammalt, byggt i gammal portugisisk kolonial stil i design av Tarun Tahiliani, en av Indiens, och världens främsta designers.

stolinnerpool

poolkök

 

Hotellets restaurang hette ”Mia Cusina” och serverade underbar italiensk-inspirerad mat i supermysig miljö. I det öppna köket med vedeldad ugn såg man de duktiga kockarna laga till maten.

 

 

 

mia cusinareklamskyltarrestaurangmitt rum

 

Rummen hade olika karaktär, men var alla jättefina. Jag bodde i ett standardrum som var stort och elegant med säng, stor vacker garderob,  soffdel och skrivbord. Deluxe rummen hade himmelssängar med separata loungerum. Överallt fanns superfina detaljer.

 

 

omtagvenetzian mirrorspegelrum 1rum 2handtagrum 3

portalglasurnamango

 

 

I april och maj är Goas underbara mangos som finast och billigast. Skulle kunna leva på solvarm färsk söt mango och cashewnötter, som kvinnan på bilden säljer.

Bästa butiken i Panjim, Goas ”huvudstad” heter Fusionaccess. De hade tyvärr semesterstängt när jag skulle dit, så det får bli bilder inifrån vid ett annat tillfälle. Där finns en blandning av den mest finaste inredning som jag kan tänka mig, i gammal och samtida indisk stil.

Avslutar med några vackra Goa-villor, och önskar alla en sköön helg.

 

 

 

 

fusionaccessblått husrosa hus