MATILDAS HUSLYCKA

trädgårdmatildaSolen skiner i kapp med Matilda och hennes dotter Signe när vi hälsar på hemma hos familjen Blomgren.

Matilda är en helt fantastisk tjej som alltid strålar av livsglädje och energi, och när jag för några år sedan skulle starta upp min butik, anlände hon glatt i målarkläder och undrade vad hon kunde hjälpa till med.

Nu har hon fått gått loss i sin fina röda stuga i Grytgöl som hon och hennes man fått hyra sedan december. De bodde tidigare i lägenhet, men hade länge letat och längtat efter hus. Huset är en helt underbar sommardröm med stor trädgård full av rosor, pioner och riddarsporrar, fruktträd, flera bodar och en gäststuga.

Huset har sedan i höstats genomgått en totalförvandling. När de först tittade in var det en mörk stuga som mötte dem, med mycket trärent furu på väggar och tak. Men Matilda som gillar att inreda och fixa antog glatt utmaningen att skapa sitt drömhem!

trädgårdsmöblerrosorsaftpionbodarbänk

 

hallVi kliver på i stugan och kommer in i en ljus och vacker hall, som leder vidare in till vardagsrum och kök. Vackra detaljer och stileben möter oss överallt. Hela huset har fått vita väggar och tak. Det ger huset ett skönt lugn. Inredningen går i vitt, svart och milda naturfärger. I taket finns genombrutna bjälkar, som fått behålla sin träfärg.

Vi tittar in vardagsrummet.

vardagsrumsoffbordlampabricka

Hela huset är konsekvent inrett i en stilren men ombonad stil som blandar nytt med vintage. De vackra detaljerna är väl utvalda. Den superfina lampan kommer från House doctor, stråväskan från Tine K och brickan från Wallmokrans, tre inredningsfavoriter som återkommer i huset! Det snygga soffbordet med betongskiva är ett blocketfynd. Vi vandrar vidare till det luftiga köket.

köksbänkankarstromblackboardkopparspis

 

Först kommer vi till en härlig gammal spis, dekorerad med ljusstake från House doctor. Köksbänken har fått nytt kakel och superfina betongskivor som Matildas Pappa gjutit. Köket har lite cafékänsla över sig, som förstärks av de tuffa bryggarna från Kenwood i dubbel upplaga.

 

Matdelen är inredd med ett stort härligt träbord som hittats i en tvättstuga. Till detta har Matilda köpt in svarta Tolix-stolar från England, uppmatchade med lampor från Granit. På bordet dukades det fram hemgjorda delikatesser!!

 

En vacker liten kontorsplats finns också, där Matilda kan sitta och jobba med sin populära livsstilsblogg

annamatildajosefin.blogspot.com

 

delikatesserbordskänkkontorkannalamporormbunkefjäderglasflaskor

 

 

glasveranda

 

Vi går upp för trappen till övervåningen och kommer till en underbar liten glasveranda där Matilda gjort en skön sittplats.

Sedan tittar vi in i Signes fina rum där det pågår tebjudning! De söta kaninerna från Maileg tittar på. Det snygga tältet kommer från Granit.

 

maileg.

 

signetälttekalas

Vi avslutar vårt besök med en titt i Matilda och Rikards sovrum. Det känns superfrächt och går helt i vitt uppmatchat med lite blått och trädetaljer.

stegebröllopsfotosovrumnattduksbordhängare

Vi tackar så hjärtligt för att vi fick besöka detta vackra och inspirerande hem!