GULDGLAMOUR I GAMMAL SKOLA

skolaDen här månaden har vi hamnat ute på vackra Vikbolandet hos min kompis Jennie Jern, som bor i en gammal skola från 50-talet. Skolan som lades ner för ca 10 år sedan är ombyggd till 8 lägenheter, där Jennie bor med sin man Magnus och dottern Nova-li. I en härlig lantidyll med endast 15 min bilväg in till Norrköping, där hon och Magnus driver en tatuerarstudio, och med ett eget toppenfint gym i skolans gamla gympasal, trivs de utmärkt här.

spegellyktaguld

Jennie har pimpat hemmet med mycket gulddetaljer som ger den 100 kvm stora lägenheten en cool känsla. Hon köper mycket inredning på nätauktioner som Laurits.com. Därifrån kommer bl a den pampiga lite tronliknande fotöljen som hon köpte in som nybliven mamma.

tronfranky

Vardagsrum och kök sitter ihop i ett enda stort luftigt rum.

skåpköksösoffa

kök

 

kitchenaid

De stora blanka lamporna över köksön kommer från Mio. 3-våningsfat från Lisbeth Dahl/Wallmokrans.

Jennie gillar att baka, och den snygga pastellrosa köksmaskinen från Kitchenaid klickades hem direkt från England.

Fint durkslag från Indiska.

 

durkslag

 

sovrum

 

Sedan tittar vi in i det ljusa mysiga sovrummet. Hela rummet är fyllt av stora blekrosa Mårbacka pelargoner som Jennie haft god hand med och övervintrat. Den mjuka sängen kantas av en sänggavel som Jennie klätt med ett gardintyg från Indiska.

Hennes Pappa är musiker och från honom kommer trumpeten i fönstret.

Den skojiga taklampan är ett loppisfynd som sprayats vit.

Vacker spegel och stege från nätauktioner.

 

 

 

 

 

trumpetlampasovrumsspegel

puss

 

 

Över sängen sitter ett maffigt bröllopsfoto. En oförglömlig dag, väl värd att minnas, som jag fick vara med och dela med dem. De hade hyrt hela det supervackra Mauritzbergs slott, där vigsel och fest hölls en vintrig decemberdag. Gästerna fick övernatta, och Starlet och jag bodde i en helt fantastiskt  svit! Jennie var den mest vackra fintuffa isprinsessa som skådats, och jag fick förtroendet att skapa hennes tjusiga vintergnistrande brudbukett som räckte enda ner till golvet!

 

Vi tackar så hjärtligt för att vi fick besöka detta snygga och personliga hem!