GOA -PANJIM CITY

blommor

 

Jag är just hemkommen från en veckas inköpsresa i Indien. Jag åkte till ett monsundränkt Goa, med en luftfuktighet på 97%, vilket var som att gå omkring i en enda stor ångbastu. Himlen var täckt med tunga moln, men jag slapp hällregn. Jag blir alltid lika glad av att komma till Indien, och den här tiden på året är Goa prunkande grönt och vackert.

Jag bodde i Panjim, Goas ”huvudstad”. Den ligger vid havet och den stora Mandovi floden. Staden är ganska sliten, men de gamla portugisiska husen från kollonialtiden är trots sitt ofta dåliga skick, fantastiskt vackra. Här följer lite bilder av Panjims fina hus och grönska.

 

 

 

 

bladblommabambuverandabanyontreedörrparkflodurnagrisvillahuslyktajasmine

Kursen på den indiska rupien är lägre än någonsin, så man får mycket för pengarna när man shoppar. Som jag nämde vid mitt förra resereportage är min favoritbutik i Panjim ”Fusionaccess”. Den här gången tittar vi in i den vackra butiken,  som ligger på övervåningen av en portugisisk villa och har en smakfull blandning av nya och gamla möbler, inredningaccessoarer och inte minst ett fantastiskt utbud av snygga kuddar.

antik spegelspegelportochgrafiska kuddarkuddparadkuddglädjekuddhav

Den bästa shoppingen ligger lite utspridd över stan. Flera av märkesbutikerna ligger dock samlade runt ett litet torg. Här är en snabbrunda bland mina favoriter.

sachasklänningväska

Sachas. Mysig liten affär med kläder och accesoarer.

benettonbody shop

Pepe jeans. Bennetton. Wrangler. Body shop.

fabindiahimalayalokal market

Fabindia. Himalaya. Marknaden.

fireworksPå den lokala marknaden hittar man det mesta. När jag var där firades en av Indiens många högtider, Festivalen för Lord Ganescha, elefantguden. Detta innebär bland annat 4 dagar av intensivt smällande av fyrverkerier och smällare dygnet runt.

vimplarmunkljusslingor

En dag åkte jag upp till Candolim beach där jag hade ett möte med Sujata, VD för klädföretaget MANVI som jag handlar de fina handbroderade kläderna i toppkvalité av, som jag har ensamrätt på i Sverige. Många nya fina plagg kommer till butiken inom några veckor!

Sedan åt jag en underbar middag på den såhär års ganska tomma stranden. Jag åt en av mina favoriter, och Goas ”nationalrätt” Prawn curry rice. Det är räkor i en tunn röd stark currysås serverad med ris.

prawn curry ricesujatacandolim beach

 

Under mina dagar i Panjim bodde jag på det eleganta femstjärniga affärshotellet Vivanta by Taj. Där blev jag behandlad som en drottning och njöt av mitt lyxiga rum, fantastiska måltider och simpass i takterasspoolen.

kryssantemumschampobadkarsäng

blomsterarrlampafotöljflytblommorbakelserfontänrosenbladtakpoolutsiktloungespa