RETROHEM I SÖTA PASTELLER

isabella

Det är en fin höstdag som jag åker den lilla grusvägen fram till Båtstorp, Sonstorp, för att hälsa på hemma hos Isabella Lindquist. På en stor tomt, där vägen slutar ligger det grå eternitinklädda hus som hon och hennes sambo hyrt sedan ett år tillbaka. Här lever de med sonen Henry, hundar,  katter och massor av höns.

Jag kliver in i köket och möts av en pastellrosa retrovärld full av 50-talsinspirerad inredning. Isabella är en stor vintage och loppisfantast, och hennes hem består till största delen av secondhandfynd, där 50-tals-design är en favorit.

I det rosa köket bjuds det på ett härligt frukostfika, och vi börjar glatt att prata om vår delade entusiasm över hur roligt det är att loppis-shoppa, spänningen över vad man ska hitta,  och vilka fantastiska fynd man kan göra.

 

koppkattenrosor

kök

Det finns fina och roliga detaljer precis överallt. Jag suckar avundsjukt över den fina samlingen av pressglas skålar.

bella o henrypressglasmashmallowskaninhylla

 

Vi lämnar köket och kommer in i ett stort härligt arbetsrum.  Här står symaskinen framme, och allt möjligt skojigt pyssel finns samlat i fina burkar och askar. Isabella gillar att sy, pyssla och fixa, och hon är en flitig bloggare på sin egna livsstilblogg bellalindquist.blogg.se

symaskinpysselfatbyråkrokradgarnerarbetsrum

virkade mössorArbetsrummet leder vidare till TV-rummet i vilken en fin grå soffgrupp hämtad i Göteborg stoltserar. Superfin är samlingen av resväskor, där en väska skruvats upp till väggskåp.

soffgruppresväskor

coatsköks soffaäggVia en hall har vi gått varvet runt och är tillbaka i köket, där vi tar en titt på gårdens egna ägg. De är naturligt vackert färgade i grågröna nyanser. Övervåningen med sovrum är under renovering, så den hoppar vi över och går ut för att titta på hönsen.

dörrträdgårdhumlehönorankor

Här finns det fullt av pigga tuppar, hönor, ankor.. I hagen bredvid går hästar och föl. Jag drar vidare och tackar så mycket för att jag fick besöka denna lantidyll!