SÖNDAGSINSPIRATIONEN

Då jag inte hinner med någon måndagsinspiration i morgon, kommer här en söndagsinspiration. Jag bjöd på en indisk middag i veckan och dukade ett festbord i härligt rött och rosa.

kuvertrosordukning

Jag dukade med vintageporslin på röd hellinne duk från Åhléns och spetslöpare från H&M Home. Bordet dekorerades sedan med en kandelaber, massor av ljuslyktor, små rosbuketter och pompom-bollar från IKEA. Enkelt men effektfullt.

festbordkulfi

Till dessert serverade jag Kulfi, en slags indisk festglass som ofta serveras vid bröllop. Passar fint som juldessert med sin goda kryddning.

Kulfi, 4port.  5dl standardmjölk, 1msk glykos, 1tsk maizena, 1kanelstång, 1krm nystött kardemumma, 1,5dl kondenserad sötad mjölk, 2dl vispgrädde, 1tsk vaniljsocker, ett halvt paket saffran. 2msk hackade pistagenötter, 1msk hackade torkade tranbär.

Koka mjölken tills den reducerat till hälften, ca 1 timme. Tillsätt glukos, maizena, kanel, kardemumma, vaniljsocker, saffran och kondenserad mjölk. Låt svalna och vispa grädden som sedan blandas med mjölksmeten och hälften av nötterna. Frys i portionsskålar. Ta upp kulfin ca 20 min innan den ska serveras, och dekorera med hackade pistagenötter och tranbär. Gott!

Butiken har öppet idag 11-15. VÄLKOMNA