MAXAT JULMYS I BUDAPEST

Jag fyllde år i veckan, och resa står alltid högst på önskelistan, så med superbilliga biljetter från RyanAir flög Starlet och jag till Ungern för att julmysa i Budapest under 4 dagar.

utsiktVilken stad!! Den vackraste jag någonsin sett. Den breder ut sig längs Donau, och vart man än skådade stod de mest pampiga slott, palats, borgar och kyrkor på rad efter varandra.

grangatajärnvägsstationen

träddekorationerslott

isbanaborg

Staden var fantastiskt vackert julpyntad, och det var som att få gå omkring i en saga. Vi ägnade dagarna till att strosa omkring i staden och dess supermysiga julmarknader, shoppade, åt god mat och hade det skönt.

lejonljusslingorbullstrutarpepparkakorvarm chokladdoftkransarhot winejulpyntatutefiksouvernirkeramikullsockarmusikparlamentet

 

 

Vi gick förbi en helt underbar chokladbutik, ”Lavendula” med handgjorda praliner, och eftersom det var min födelsedag, köpte vi med oss några små konstverk.

pralinershopping

choklateri lavendelacykel

Födelsedagsmiddagen intogs på Café New York,  ett café och restaurang i otroligt pampig palatsmiljö. Till middagen satt en äldre man och underhöll med underbar musik från sin flygel. Så vill man ha det!

kristallkronacafe new york

pianistmatsal

 

Avslutar med en blandad bildkavalkad, och önskar alla en skön tredje advent.

blåregngulaschsoppakringlajärnekthermalbadhusdrömträdgårdinläggningargrönsakerhotellmysljusdekorationregnbåge

julmarknad