SHOPPING & RESEARCH I INDIEN

Gateway of IndiaNu är jag precis hemkommen från ännu en härlig resa till Indien. Den var 9 dagar lång, och bestod av shopping i Bombay och Goa, samt research inför att skapa mitt eget te-märke. Hettan är som värst den här tiden på året, men Indien och dess befolkning var lika vackra som alltid, och shoppingen och researchen var lyckad, så jag kom hem mycket nöjd.

Jag började min resa med att bo 3 dagar på det fantastiska lyxhotellet ”Taj Gateway of India”, som ligger bakom ”Gateway of India”, triumfbågen ”Indiens port” som hälsar alla välkomna till landets största hamn. Hotellet är ett fantastiskt palats från 1905, och var under 80-talet rankad som ett av världen 5 finaste hotell.

Rummen var helt underbara, skön säng, vackert skrivbord, eleganta garderober, badrum helt i marmor, naturproducerade skönhets produkter och svalkande välkomstdrink som gjorde min vistelse till en ren dröm…

 

välkomstdrinkeleganta garderoberskönhetsvårdsovrumbadrum i marmor

lejonTajblommorpoolpelarepampig uppsättningrestaurang

frukostgungaloungeflygelrosorroof top restaulykta

På Bombays gator är det varmt och livligt. Blev inte så mycket fotograferat. Som tur är har jag Indiens coolaste agent, som hjälper mig med allt.

Henryverandaglitter o glimmergata craawford marketjuicepausfingata

Efter 3 intensiva dagar i Bombay skumpade jag 12-timmars nattbuss ner till Goa.

Goa bjöd på för årstiden ovanligt fint väder, och jag hann med att promenera på stranden lite i Candolim. Sedan shoppade jag bland annat i Mapusa i norr, en fantastisk färgsprakande marknad där man kan hitta det mesta.

strandhängstrandpromenadhibiskusBaga

auberginkryddorkvinnapapayabanglesglada försäljareköttmangoskeramikgrönsaker

Avslutar med ett vackert slitet hus i Mapusa och solnedgången över Vagator beach.  Önskar alla en skön helg.

slitet husvagator sunset

 

.