KRAKOW ÖVERRASKAR

cool ladyFör några veckor sedan åkte jag och några kompisar till Krakow i södra Polen. Har aldrig tidigare besökt Polen, och hade inga större förväntningar på staden. Hade googlat innan och sett att det såg trevligt ut, bra priser på mat och rum, att det skulle finnas mycket trevliga fik och restauranger, men med än så var det inte. Vi ville bara åka någonstans där vi kunde vara tillsammans, ha det skönt och äta gott.

Men oj vad överraskade vi blev. Krakow var supermysigt med sina vackra gator, gränder, pastellfärgade hus, tinnar och torn. Massor av blommor och grönska överallt. Mycket roliga och prisvärda butiker och marknader,  massor av supermysiga fik och restauranger. Kändes i mellan åt som vi lika gärna hade kunnat strosat i Italien, eller Frankrike.

Här följer en bildkavalkad från staden, som jag med nöje kommer att återvända till.

 

buketterantikmarknadfrukostantikaffärbrudparrosorgatukonstfikcykeldekorationdockordörrdörrknoppfinstolargatufikgatumiljöfina gatuskyltarfina kompisarnagrindfotöljerhalsbandhantverksmarknadgatulivjudiska kvarterenhästarinnergårdfårskinnjordgubbarkollonnerkonstkeramikhotellrumhotel Davidhäst o vagntiramisoupelargonerteaterntyghallarnasymaskinsbordpublamp skulpturrosa huskronamadonnakyrkorumlavendellavendel påsarlyktaportstora torgetnovakringlorlevande statyermyller

kyrkavilagatubild