JAIPUR – PALATSENS STAD

Indien har mitt hjärta i ett fast grepp.

Jag älskar det bara mer och mer för varje gång som jag reser dit. Efter snart 20 år med flera årliga resor till Indien, finns det fortfarande oändligt mycket att upptäcka och uppleva. Det är ett enormt land, uppdelat i 29 delstater, där varje stat är som ett eget land med sin speciella kultur, mat, landskap, klimat och folkslag.

 

 

 

 

 

I januari besökte jag & och min dotter Starlet Jaipur i delstaten Rajasthan, som jag inte besökt tidigare. Såå vackert, och så härliga människor! Hela Rajasthan, som ligger i norra Indien och gränsar mot Pakistan, är full av gamla ståtliga palats, varav många i Jaipur.

Vi anlände på nyårsdagen, och checkade in i ett helt underbart litet palats för 2 dagars lyx och vila. Vi välkomnades med fruktdrinkar och stora blomsterhalsband. Sedan flyttade vi vidare till ett billigare, slitnare men fantastiskt charmigt palats. Här blev vi mottagna med lemonad och rosenblad kastade över oss när vi gick den långa svängda marmor-trappan upp till vår svit. Indierna alltså… hjärtat bara växer. Vare sig en bor på lyx-hotell, eller i enklare logi, bemöts en oftast av så mycket värme och omsorg.

CAFE & BAR PALLADIO

Nu var det inte alla vackra palats, eller möjligheten att hitta nya bra leverantörer, som lockade mig mest med Jaipur. Jag har i många år följt ett konto på instagram som heter @barpalladio

I Jaipur driver Italienska Barbara Miolini ett café och en resturang i en himmelsk fusion mellan Italien och Indien. Bilderna från dessa ställen är bland det vackraste jag någonsin sett, och jag har drömt och längtat efter att få besöka dessa ställen. Det var verkligen ingen besvikelse!

 

 

 

 

 

 

 

 

Restaurangen BAR PALLADIO var otroligt vacker, med denna blåa bar & lounge-pavillon, och en stor utegård med bord under små tält-tak. Nu krånglar datorn med mig, så jag lyckas inte lägga in fler bilder härifrån. Restaurangen hade inte öppnat för kvällen när vi besökte den, så fick inte tillfälle att prova maten denna gång. Var dock väldigt nöjd över att bara få njuta av den fantastiskt fina och harmoniska miljön. På utegården hålls ofta olika kultur evenemang, och jag räknar ju med att få besöka Jaipur fler gånger, och förhoppningsvis få en helkväll här.

 

Vi åkte vidare till CAFÉ PALLADIO som låg 10 minuter ifrån restaurangen. Också såååå vackert, elegant och mysigt! Ett drömcafé utan dess like. Vi beställde in tidernas godaste fika; Strawberry milkshake & mustig chokladkaka för Starlet, och en ljuvlig cheesecake & hasselnötsmilkshake till mig… Som sagt, det bästa av två världar: Italien + Indien = Makalöst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta var ett par dagar & höjdpunkter från vinterns Indienresa, med ett litet smakprov på vad Indien har att erbjuda. Har ju skrivit flera gånger tidigare om våra Indien resor i tidigare reportage, från Goa, Bombay och de vackra Nilgiri-bergen. Nu hoppar tyvärr bilder & text runt ibland i de gamla reportagen. Verkar bara gå att läsa i endel web-läsare. Hoppas på att de nya reportagen funkar bättre. Nästa resa går mot Marrakech, och därmed nästa lilla reportage som kommer den 15e mars.