HEMMA HOS WALLMOKRANS

November är ingen favoritmånad för mig, direkt. Jag gillar inte alls när det börjar bli mörkt och kallt, och man vet att man har en lååång period av just detta framför sig. Bästa botemedlet för mig mot vinter-depp är hemmapyssel. Det kliar i fingrarna som aldrig förr att få göra det riktigt mysigt hemma, förnya och förbättra inför vinterns cocooning.

Julmyset med glögg, nötter, saffransbröd och pepparkakor, får börja redan i november. Ljusslingor och julstjärnor hängs upp i fönstren, fram med fina glimmande julkulor, och framför allt: Hyasinther, tazetter och ljuvliga julrosor får sprida sina underbara dofter och skönhet under en lång vintersäsong hos mig.

Vi tittar in vid en mörk kvällsfotografering. I köket har det blivit ett nytt svart köksbord i stål från danska Nordal. Mycket nöjd med det. (kan beställas i butiken) Till det har jag köpt bänkar i massivt furu från IKEA, som fått fårfällar och kuddar på sina sitsar. Mysigt med bänkar, tycker jag! Stjärnorna från Indien har åkt upp i fönstren. (brukar få sitta kvar hela vintern) Vita linnegardiner från IKEA. Kuddar(Martinsen), tekanna(Lisbeth Dahl), koppar(Nordal), silverkulor(Madamde Stoltz), bricka(Marrakech), allt från butiken.

 

Sen tar vi och tittar in i vardagsrummet, där jag målat en mörkt grå, nästan svart fondvägg ut mot sjön, och möblerat om.

Gardinerna togs bort, för att låta fönstret bli som en stor tavla, omgärdad av mindre tavlor. Soffan flyttades framför fönstret, med ett litet bord bakom sig, för att skapa luftighet i rummet. Glasskåpen hamnade på vänsterväggen. Nytt underbart brickbord från Madame Stoltz, och nya lila sammetskuddar fyndade på Ö&B. Ny glaskupa på massivt trä, också Madame Stoltz, fylld med vackra glaskulor.

Ha det så bra i novembermörkret. Leve pysselglädjen!