FÄRGFEST HOS FILMARBETAREN

Den här månaden har vi tagit tåget till Alingsås, för att hälsa på hos min härliga kompis Jennie Schubert. Hennes hem är en fröjd att besöka, och det kommer att bli ett reportage med mycket bilder! Redan i den vilda lilla trädgården blir man glad av alla fina dekorationer och ideer som visar att här bor det en kreativ familj!

 

Vi promenerar in genom den vackra smidesporten och ser oss omkring.

 

Förstukvisten är charmigt välkomnande med alla sina blommor och växter. Jennie köpte den lilla stugan för 5 år sedan, och har varsamt förvandlat den till ett underbart hem i sin färgstarka etnobohemiska stil.

 

 

I ett hörn finns en supermysig uteplats under en pergola. Fina detaljer med blomsterkorgar och en vacker lampa med prismor som får hänga ute.

 

Vi promenerar runt huset och kommer till en härlig veranda där Jennie gjort en mysig hängarhörna under ett trädgårdstält.

 

Från verandan kan man promenera rakt in i köket, och det gör vi.

Här har det nämligen dukats upp för söndagsmiddag. Jennie är kung i köket! Här är njutningen total för både öga och gom! Hon är  i grunden kallskänka, och har under flera år rest världen runt på stora kryssningsfartyg där hon jobbat i köket. Här serverades det en uuunderbar fisksoppa och vitlöksbröd. Vi tabberasade glatt! Till dessert serverades en makalös citronpaj.

Köket har en vit bas som inretts med starka färger och influenser från asien och medelhavet blandat med svensk lantromantik. Överallt finns vackra detaljer och stilleben. Ett kökskåp har blivit ett fint tittskåp med belysning och papper från House doctor fyllt med favoritporlin.

 

Den fina soppterrinen är en present från Jennies mamma.

Det pampiga skåpet är från Schweiz, där Jennie bodde under 7 år. Det har målats vitt och dekorerats med blomsterslingor och lampor.

Kökets takkrona har fått små kaffekoppar till ljushållare.

 

Vi vandrar vidare runt i huset, och bredvid köket ligger dottern Emilias charmiga rum.

 

Här ligger Emilia och myser i sin säng.

Vid skrivbordsväggen samlas massor av fina grejer tillsammans med en lampslinga.

Porträttet av Emilia har Jennie målat.

 

 

 

 

Sedan kommer vi ut i hallen, och här har Jennie gjort en inspirerande arbetsplats. Sedan 10 år tillbaka är hon en eftertraktad filmarbetare inom scenografi och smink.

Det var då, i början på våra filmkarriärer som vi träffades vid filmatiseringen av ungdomsfilmen ”Tjenare kungen!”, och blev goda vänner. Sedan dess har det blivit otaliga filmproduktioner för Jennie, och nu ska hon just börja jobba med ”Snabba cash 3”. På CVn finns medverkan i bl a Saltön, En spricka i kristallen, Den som viskar, Gynekologen i Askim, Simon och Ekarna.

 

 

 

Vi går vidare in till det supermysiga vardagsrummet som domineras av 2 härligt rosa soffor och ett jättestort soffbord som Jennies livskamrat Erik designat och snickrat, då de inte kunde hitta ett bra bord som passade sofforna. Bordet har blivit populärt, och tillverkas nu på beställning av Erik.

De kreativa ideerna syns överallt. Här har en hatt blivit en lampa. Även detta stora fina skåp har tagits hem från Schweiz.

Det asiatiska spegelskåpet är ett loppisfynd.

Vitmålat väggskåp fyllt med finsaker.

 

Vi tar den lilla turkosa trappan upp till husets loft, där Jennie har inrett ett supermysigt sovrum. Känslan för estetik,  konsten att blanda mönster och färger på ett smakfullt sätt, och kärleken för det dekorativa är påtaglig överrallt!

 

Med en titt i husets vackra entréhall, tackar vi så hjärtligt för att vi fick besöka detta vackra färgstarka och personliga hem!

 

.

HEMMA HOS WALLMOKRANS

Nu lämnar vi Jennies härliga färgfest och tar vi en titt in i vårat vardagsrum. Det har fått en höstig färgskala i dova rosa och beiga toner.

Istället för den samling av ramar och målningar som tidigare stod på pianot, målade jag upp en stor tavla i mina favoritfärger som gav rummet en lite höstig känsla. I soffan matchade jag upp med kuddar i samma toner. De flesta finns att köpa i butiken, likaså plädarna. På pianot samsas en samling loppisfynd tillsammans med min egentillverkade skulptur och en ask från House doctor.

Ha det så skönt i höstmyset!